Home

jun 18, 2020

Grote renovatie!


Dorpshuis de Horst is aan het verbouwen!

Grote renovatie!

Doordat de corona crisis in maart toesloeg was het Dorpshuis van de ene op de andere dag dicht.
Na de eerste week van schrik en bezinning zijn de beheerder en enkele vrijwilligers aan de slag gegaan om de zalen te schilderen en sausen.

Naar de grote zaal (Horstzaal) en de Bar werd eens kritisch gekeken, er stonden al plannen hiervoor op stapel. De vloer in de grote zaal is al een poosje aan vervanging toe. Er zat in het verleden houtworm in en de vloer is al zo oud als het Dorpshuis zelf. Om de paar jaar werd de vloer weer opgeknapt maar dit houdt natuurlijk een keer op.

Daarom zijn het bestuur van de Horst en van het Schuttersgilde gaan kijken naar de mogelijkheden en tot de conclusie gekomen dat het NU de tijd is te verbouwen omdat de corona crisis nog heerst en de vakantie eraan komt.

En zo gebeurd het dat de hele Horstzaal en de Bar beneden samen meer 1 geheel gaat worden. Want ook de bar zelf is aan vervanging toe. Het wordt een groot project waarbij alles wordt gemoderniseerd en een super gezellige uitstraling krijgt voor van allerlei doeleinden. Van vergaderingen, ruimte voor verenigingen en feesten tot evenementen. Straks als alles weer volledig open mag zal er een Dorpshuis staan dat sfeervol en modern is ingericht. Klaar voor de toekomst!

Voor de heropening van deze twee zalen zal gekeken worden wat er op dat moment mogelijk is. Ondertussen blijft de rest van het Dorpshuis toegankelijk voor alle vergaderingen, verjaardagen en bijeenkomsten die er plaats kunnen en mogen vinden tijdens de corona crisis.

Bel Emiel ( 06-51437969) voor een afspraak of voor vragen over de mogelijkheden. Hij denkt graag mee!